DOOR WIE WORD JIJ GEÏNSPIREERD?

TESTIMONIAL

“Wilmie heeft vele boeken van de reeks NU Pedagogisch Werk op haar naam staan. Ze heeft ze heel snel geschreven en de ROC’s zijn vol lof en er is heel weinig te verbeteren voor de herziene versie.”

Vincent Diks – Uitgever Noordhoff 

Boek in aantocht

In 2016 kwam ik er per toeval achter dat ik schrijven erg leuk vond. Van “oké is zal wel eens proberen of ik één hoofdstukje kan schrijven wat ergens op lijkt”, tot complimenten van de uitgever die vol trots benoemde dat ik weer een typisch ‘Wilmie-hoofdstuk’ geschreven had. Het resultaat was vijf boeken uit de reeks NU Pedagogisch Werk van Noordhoff. Ik kan me officieel auteur noemen.

Op dit moment zijn de boeken niet nieuw leverbaar. Info is aan te vragen via Noordhoff.

In voorbereiding een boek over Coaching in Kinderopvang en Onderwijs. Wil je op de hoogte gehouden worden, laat het mij weten via email.

Aanbevolen boeken

Leiderschap

Covey, Stephen R. (2010). 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.' Business Contact.

Covey heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te laten zien hoe elk individu de regie kan nemen over zijn of haar eigen leven. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons leven, privéleven en gezinsleven kunnen verbeteren.

Senge, Peter & Roozenboom, Tijmen (1995). 'Het vijfde discipline praktijkboek.' Boom Uitgevers Amsterdam.

Aan de hand van vele cases over verandering, worden stappenplannen en specifieke maatregelen behandeld. Het Praktijkboek leert u een lerende organisatie te ontwikkelen!

Braun, Danielle & Kramer, Jitske (2015). 'De Corporate Tribe. Organisatielessen uit de antropologie.' Vakmedianet Deventer.

Door dit boek leer je groepen beter begrijpen, beïnvloeden, veranderen en sturen. Zij schrijven over het belang van het goed begrijpen hoe groepen mensen zich gedragen en bewegen. En het is een heel mooi boek om te zien. 

Coaching

Engel, Alex (2009). 'Het Handboek voor coaching, set 3 delen.' Uitgeverij: Life University, Haarlem.

Engel, oprichter van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), stelde dit omvangrijke werk samen met zo’n veertig schrijvende coaches en andere professionals. Het werk bevat ruim 800 pagina’s opvattingen, modellen, methodieken, systemen en formulieren voor professionele coaching. 

Seal, Alan (2011). 'Wat wel werkt. Transformational Presence, een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van werken.' Uitgeverij: Het eerste huis.

Dit boek laat zien hoe jij en ik en wij allemaal kunnen transformeren tot de architecten van de wereld die we nu kunnen creëren. Lees het en wordt de verandering die we zo nodig hebben. Transformational Presence wordt gekenmerkt door diepgaand zelfbewustijn, waarbij intuïtie een belangrijke rol speelt. 

Brown, Brené (2019). 'Durf te leiden.' Bruna Uitgevers Amsterdam.

Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven.
In dit boek worden de volgende vragen beantwoord: “Hoe ontwikkelen we moedigere leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?”

Kinderopvang

Strik, A. & Schoemaker, J. (2014). 'Interactievaardigheden. Een kindvolgende benadering.' Reed Business Education, Amsterdam.

Dit is een zeer duidelijk en praktisch boek om te gebruiken in de praktijk van de kinderopvang. Het nodigt pedagogisch medewerkers uit om beter te kijken naar kinderen en van daaruit aan de slag te gaan met de zes interactievaardigheden. 

Hoex, Josette & Konings, Monique (2017). 'Handleiding video-interactiebegeleiding in de kinderopvang.' Uitgeverij SWP, Amsterdam.

Video-interactiebegeleiding wordt in het werkveld kinderopvang veelvuldig toegepast. Met name als instrument om het vakmanschap in de pedagogische omgang met kinderen te professionaliseren en om het pedagogisch klimaat van de leefomgeving van het kind te optimaliseren.

Boonstra, Marije & Jepma, IJsbrand ( 2014). 'Lerenderwijs. Samen werken aan de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang.' Reed Business Education Amsterdam.

Dit boek is een begrijpelijk en direct bruikbaar handboek met alle bouwstenen voor de lerende organisatie in de kinderopvang. Onmisbaar bij het in de praktijk brengen van het Pedagogisch Kader! 

Wilmie Colbers

Colbers Consultancy
info@colbersconsultancy.nl
telefoon: 06 - 12 15 35 60
k.v.k. 62768646