KINDEROPVANG:
Je beweegt steeds weer mee en blijft flexibel

De mensen in de organisatie
zijn geen pionnen.

In 1994 leerde ik de kinderopvang kennen. Tijdens mijn studie orthopedagogiek meldde ik me bij het uitzendbureau en kon ik de volgende dag aan de slag als leidster. Ik had eigenlijk nog nooit een luier verschoond. Achteraf denk ik dat ik het best aardig deed, maar opgeleid was ik niet. Ik leunde op een stagiaire waar ik een leuke klik mee had en die bereid was mij allerlei praktische zaken te wijzen, dat was misschien wel een geluk voor de kinderen. Sinds 1994 is er veel veranderd in de branche kinderopvang. Het is goed dat de branche verder geprofessionaliseerd is en dat het toezicht goed geregeld is. Het gaat om jonge kinderen en kinderopvang is een VaK!

“Pedagogisch coaches moeten goed in stelling gebracht worden, kun je ons daarbij helpen?” Dit is de vraag die momenteel het meest gesteld wordt. En: “Hoe weten we nou dat de pedagogisch coaches het goed doen?”

Verder een opsomming van vragen uit de kinderopvang waar ik afgelopen tijd voor gevraagd ben: “Dat ene team daar gaat het niet zo soepel, maar ik weet niet goed wat er aan de hand is. Wil jij daar als teamcoach mee aan de slag gaan?”

“Ik wil graag een vernieuwende insteek om het pedagogisch beleid meer te laten gaan leven.”

“Hoe kun je collega’s meer van elkaar laten profiteren?”

“Hoe zorgen we ervoor dat onze organisatie een prima plek is voor jongens?”

“Kun je een studiedag organiseren waarin collega’s elkaar leren coachen?”

“We hebben iemand nodig die specifiek als pedagogisch coach, pedagogisch medewerkers gaat coachen in het omgaan met baby’s.”

“Hoe gaan we communicatie met ouders op een hoger plan tillen? Hoe kunnen we goede gesprekken voeren met ouders in het kader van de Meldcode?”

“Op welke manier kunnen we pedagogisch coaches leren beelden (video) in te zetten om meer zicht te krijgen op eigen handelen?”

“Wij willen assertievere communicatie binnen de hele organisatie verbeteren. Kun je ons daarbij helpen?”

“De pedagogisch coaches willen intervisie, maar het moet wel iets opleveren, hoe doen we dat?”

“Ik wil graag als ZZP’er aan de slag binnen de kinderopvang. Wil je me daarbij helpen?”

Door mijn ervaring als directeur, manager, pedagoog, kwaliteitsmanager, trainer en coach heb ik van veel verschillende kanten met medewerkers op alle niveaus gewerkt.

De door mij ontwikkelde Branche-erkende (IKK)opleiding voor Pedagogisch Coachen (6 dagen) is ondergebracht bij Logavak (De Kinderopvangcoach). Verder is er via Logavak de mogelijkheid om in te schrijven voor de verdiepingsmodule voor coaches in de kinderopvang. Dit is een 2-daagse opleiding waarin pedagogisch coaches met ervaring hun vaardigheden verder aanscherpen. Ik geef een 2-daagse opleiding waarin je kennis maakt met oplossingsgericht coachen in de kinderopvang. In 1 dag ga ik met een groep aan de slag rondom het thema Teamleren. De Kinderopvangcoach als ZZP’er is een 2-daagse opleiding waarin je voorbereid wordt om als je als coach steeds weer op een andere locatie en steeds weer met een ander team aan de slag te gaan. Je krijgt de juiste tools mee en ik zorg ervoor dat je de juiste houding aanneemt. De 1-daagse, Intervisiebegeleiden in de kinderopvang, is een opleiding waarin je de achtergronden van het begeleiden van intervisie leert. Daarnaast is het in de praktijk meemaken van verschillende methoden leerzaam om het goed in te kunnen zetten.

 

TESTIMONIAL

“Ik had mijn ‘twijfels’ of ik een meerwaarde zou gaan hebben aan het volgen van een opleiding op het gebied van coaching. Wilmie wist mij de juiste vragen te stellen waardoor mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd. De opleiding voor kinderopvang coach mogen volgen via Wilmie heeft mij verrassende inzichten gebracht. Wilmie weet af te stemmen op jou als individu in een groep. Een prettige stijl van trainen en coachen en een vooruitstrevende blik om jou je eigen talenten optimaal in te leren zetten.”

Susanne Akkermans – kinderdagverblijf Suusje

Aanbod

Samen met een aantal zeer ervaren collega’s en Werkend Leren ontwikkelden wij een hele goede branche-erkende (IKK) training voor babyspecialisatie, ‘Ruimte voor Baby’s’ genaamd.

Hier kun je de folder downloaden om rechtstreeks met mij contact op te nemen en een afspraak te maken.

Naast de training voor pedagogisch medewerkers zelf die ik graag kom geven hebben we ook een training ontwikkeld speciaal voor intern trainers (pedagogisch coaches, leidinggevenden) of zzp-ers.

Deze 2-daagse opleiding wordt door ons samen aangeboden via Werkend Leren. 

Interesse?

Wilmie Colbers

Colbers Consultancy
info@colbersconsultancy.nl
telefoon: 06 - 12 15 35 60
k.v.k. 62768646