LEIDERSCHAP:
Je gaat wat dieper in het zadel zitten en de richting
komt vanzelf

Leiderschap

Het thema leiderschap heeft altijd al mijn ontzettende interesse. Van kleins af aan volgde ik mijn intuïtie als het ging om de mensen die mij opdrachten gaven of die mij iets probeerden te leren. Ik luisterde vaker niet dan wel. Ik maakte op één of andere manier een onderscheid. Toen ik dat onder de loep nam bleek dat ik kenmerken van leiderschap kon toeschrijven aan degenen waarnaar ik bereid was te luisteren. Uiteraard werd ik gezien als eigenwijs en autonoom functionerend of ook wel als afwezig en dromerig. Leerkrachten, docenten, paardrij-instructeurs, leidinggevenden, professoren, sprekers op congressen werden allemaal door mij beoordeeld op een aantal kenmerken: authenticiteit, dienstbaarheid, voorbeeldgedrag laten zien, volhardendheid en heel belangrijk bleek in hoeverre dat ze hun zaag geslepen hielden (ofwel dat ze deden aan evenwichtige zelfvernieuwing). Waren het voorbeelden die ik wilde volgen? Vaker niet dan wel, helaas. 

Om iets van deze wereld te begrijpen kwam ik op enig moment bij het thema Leiderschap. Ik ontdekte dat ik niet continue de beste leiders om me heen nodig heb, maar mijn eigen leiderschap, ofwel persoonlijk leiderschap is belangrijk om zelf mijn bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waar ik in wil leven. Steeds van binnen naar buiten. Eerst jezelf onderzoeken, dan de interactie met de ander, je invloed op een groep (of team) en hoe je de vernieuwende stappen kunt zetten die gevolgd worden?

TESTIMONIAL

 

“Opvallend dat Wilmie zo snel denkt en handelt. Inspirerend is het eerste woord wat in me opkomt! Een paar dagen nadat ik met haar in gesprek geweest was, dwarrelden er nog steeds zaken voorbij.”

– Ellen de Boer – Coach Kinderopvangorganisatie

Ik en…

Ik als leider

Wie ben jij als persoon en als leider? Hoe geef je leiding aan jezelf? Het voorbeeld dat je bent is belangrijk voor de wereld. Los van de inhoud waarover je kan spreken of waar je afspraken over kan maken is de manier waarop jij het contact met jezelf en de wereld aangaat van groots belang. De leiders van nu bepalen de kleur van de toekomst en het begint met jezelf te leiden. Beken jij jouw eigen kleur? In alle kleine dingen die je doet, weerspiegelen zich de grote dingen. Succes afmeten aan datgene wat je voor de generatie na ons voorbereid.

Ik en de ander

Weet je wat jij te brengen hebt en wat jij jezelf te geven hebt? Het zorgen voor balans tussen de buitenwereld taak en de binnenwereld taak die je hebt is voor velen lastig voor elkaar te krijgen. Een sterke rug en een zachte voorkant en het lef om je verlangen te volgen en je eigen waarheid te leven. In contact met de buitenwereld merken we of we onze kracht kunnen behouden op een manier waardoor we vriendelijkheid, hoop en duidelijkheid brengen.

Ik en het team

Waardoor zorg jij voor gezamenlijkheid en betrokkenheid op een gezamenlijk doel? Of je veel tijd besteedt aan leiding geven aan honderden mensen binnen een bedrijf of dat je je met name inzet binnen je gezin het zorgen voor gezamenlijkheid is van groot belang. Alle verschillen die er zijn, dusdanig kunnen waarderen dat iedereen zich echt onderdeel kan voelen en actief bij kan dragen.

Ik de vernieuwer

Welke visie, welke stip aan de horizon zie je waardoor een nieuwe werkelijkheid kan ontstaan? Bij jezelf van binnen en dan naar buiten, door te leren, je te verdiepen en door risico’s te nemen. Daarbij is steeds open kaart spelen en het ondernemen van actie van belang. Niet het bestrijden van wat we niet meer willen, maar een nieuwe werkelijkheid neerzetten. Durf jij voorop te lopen?

Werkwijze

Zoals mijn werkwijze is: ‘Laten we starten met een goed gesprek!’ Bagage en creativiteit genoeg in huis om samen te komen tot een plan op maat, voor jou of voor jou in de context van je organisatie. Ik neem dat mee wat er toe doet en de commitment is

Ik train, coach, schrijf, stuur, spar, prik, adviseer, confronteer, plan, verken, verwonder, inspireer, wandel, beweeg, spring, ontdek, raak en balanceer.

Wilmie Colbers

Colbers Consultancy
info@colbersconsultancy.nl
telefoon: 06 - 12 15 35 60
k.v.k. 62768646