Ik ben Wilmie Colbers

Vroeger al kon ik af en toe rebels zijn. Mijn intuïtie volgend, kon ik er niet goed tegen als er niet uitgesproken werd wat ik op mijn klompjes aan kon voelen dat er echt toe deed. Ik vond het belangrijk dat iedereen uitsprak wat hij vond of voelde en dat ieders mening meetelde. Samenwerken aan een gezamenlijk doel en respect voor ieders kwaliteit vond ik prachtig.

Over Wilmie Colbers

Opgegroeid in een bedrijf kreeg ik ondernemersbloed en de drive mee om altijd vooruit te willen. Puur en hard werken stonden hoog op het lijstje. Uit mijn moeders familie kreeg ik de drive mee om te willen studeren en het degelijk aan te willen pakken. Ik kon goed leren dus was de universiteit de keuze die ik moest maken en niet de kunstacademie of de opleiding om professioneel ruiter te worden. Achteraf niet getreurd, omdat die andere werelden er steeds zijn en als ik de behoefte heb stap ik op een paard of creëer ik met plezier. De universiteit hielp me juist om te kunnen onderbouwen en daar had ik veel behoefte aan. Inmiddels heb ik een aantal opleidingen ontwikkeld die binnen de branche erkend zijn, grote opleidingsbureaus zijn blij met mijn aanbod in hun portaal en deelnemers en klanten geven zeer positieve testimonials. Terugkijkend naar alle zaken die vanuit mijn rationele brein ontstonden, vond ik het op één of andere manier niet compleet. 

De behoefte om me verder te ontwikkelen is er altijd. In het vak van trainer/ coach ontwikkelde ik vaardigheden waardoor ik alles met elkaar kon combineren. Het kunnen verwoorden en omschrijven wat er in mij omging bleek een belangrijk ingrediënt om mijn werk verder uit te breiden. Laatste jaren gebruik ik steeds meer ook lichaamswerk, mindfulness of wat er maar nodig is om iemand in beweging te laten komen. Soms is daar letterlijke beweging voor nodig. In teams is het gebruik van actieve vormen fijn om helderder beeld te krijgen van de dynamieken die er zijn. En het brein werkt beter als we bewegen, dus op die manier behalen we dubbele winst.

Visie

Als je JA zegt tegen (samen)werken met mij dan ben je verzekerd van een gedegen aanpak, waarin directheid en uitgedaagd worden hand in hand gaan. Dat jij jezelf beter leert kennen daar kun je vanuit gaan en ik help je om bij wijze van spreken wat dieper in het zadel te komen zodat je op een fijne manier vooruit kunt. Iedereen is op dit moment de beste versie van zichzelf, daarvan ben ik heilig overtuigd. Waar je naar toe wil groeien en wat passend is voor jou daarover ga ik graag het gesprek met je aan. In organisatiecontext, maar ook voor coaching vanuit jezelf.

Ik werk graag in de mix van inhoud- en procesbegeleiding. Ik sta dan dicht bij medewerkers, begrijp wat er qua inhoud toe doet en welk resultaat gewenst wordt. 

Medewerkers in verschillende functies die allemaal hun eigen rol in het geheel hebben, laat ik naar elkaar toe bewegen. De beste uitkomst is die die je samen en met plezier bereikt.

Na een tijd voel je je een ander mens, je krijgt een nieuw beeld van de wereld, je leert je collega’s opnieuw kennen (maar dan anders), je neemt beslissingen die je eerder niet nam, je zet stappen die je lang uitgesteld hebt, je communiceert anders met je partner, je pakt een nieuwe hobby op, je doet nieuwe ontdekkingen, je doet wat je altijd al wilde doen. Je wordt meer wie jij bent en wie je wil zijn. Je bent de beste leider van jezelf geworden, meer kan ik niet voor je doen.

“Ik daag je uit om tot nieuwe inzichten te komen door andere verbanden te leggen.”

 

Wilmie Colbers

Wilmie Colbers

Colbers Consultancy
info@colbersconsultancy.nl
telefoon: 06 - 12 15 35 60
k.v.k. 62768646